perjantai 10. toukokuuta 2013

Mansikoita ja kaavojen testailua

Armoton kesävaatteiden ompelu on alkanut. Fanni kulki jo viime kesän edelliskesäisissä kittanoissa vaatteissa... Nyt kaappi ammottaa sopivien kesävaatteiden osalta tyhjyyttään.

Samalla on myös minun tarkoitus systemaattisesti tuhota kankaita, jottei niistä kaikista jäisi sellaisia pieniä pipopalasia jäljelle. Ja samaan hengenvetoon päätin myös, että teen kaikki vaatteet jollain uudella kaavalla, jota en aiemmin ole kokeillut. Pari vuotta olen jo ommellut lähes yksinomaan omilla kaavoilla ja heräsikin kysymys: "Miksi ihmeessä ostan joka kerta Ottobren, jollen koskaan ompele niillä kaavoilla?"

Ensimmäisen kankaan onnistuin käyttämään kokonaan seuraaviin vaatekappaleisiin:


Ensimmäisenä leikkuuvuoroon pääsi Michas Stoffeckeltä aikoja sitten tilattu mansikkatrikoo. Ensimmäisenä siitä valmistui t-paita Ottobren Hoops-kaavalla (3/2012). Kaavaan lisäsin ainoastaan 3cm pituutta helmaan. Tosi kiva kaava, jolla valmistuu vielä varmasti lisääkin puseroita ja mekkoja.

Pallollinen trikoohame on ihan vaan summamutikassa leikelty ja saumuroitu. Sattui vaan tuo väri sopimaan hyvin tuohon puseroon.


Lopusta kankaasta tuli vielä toppi Ottobren Veruschka-kaavalla (1/2013) sekä hellehattu Hermione-kaavalla (3/2009). Hattu ei oikein näytä kuvassa miltään, mutta on kyllä trikoostakin ommeltuna kiva. Aiempi trikooversio parin vuoden takaa täällä. Hattu on kyllä harmikseni vielä turhan iso, mutta toivottavasti kutistuu vaikka pestessä:)

Ilona

13 kommenttia:

  1. Onpa ihanan raikas kesäsetti :) Kiva väriyhdistelmä, ja lakkikin näyttää suloiselta..

    VastaaPoista
  2. ihanat värit ja hoops on mainio kaava!

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat vaatteet! Muutenkin kiva blogi, löysin tänne juuri. Tuollaisen hameen voisikin mennä ompelemaan, kun näyttää että valmistuisi nopeasti.

    VastaaPoista
  4. Tosi ihania kaikki! Ja ihan Fannin näköisiä. :)

    VastaaPoista
  5. hauskan mallinen hame, tuota voisin testata :)

    VastaaPoista
  6. Kivoja! Voi, kun aina saisikin kaikki kankaat samantien käytettyä, ettei jäisi niitä "pipo"paloja.. Niistä tulis niin paljon pipoja, ettei kukaan ehtis käyttää! :D :D

    VastaaPoista
  7. Moikka!


    Olen seuraillut blogiasi nyt jonkin aikaa! Miten sinulla riittää energia kaikkeen väkertämiseen, ihailtavaa :)


    Olen vastikään itsekin löytänyt nyt uudelleen ompelun ja toivon että se nyt jäisi pysyväksi harrastukseksi, elämäntavaksi :)

    Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi! :)

    -Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Tervetuloa mukaan vaan! Harrastushan tämä on:) Välillä aikaa on enemmän, välillä vähemmän...

      Poista
  8. ihanan pirtsakoita ja hoops on kyllä oikein kiva kaava!

    VastaaPoista
  9. Ilona,
    I love the skirt! Is that also Ottobre, and if so, which issue?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi! The skirt is made without a pattern. First I measured my dotters hip and then I cut out of fabric a suitable square piece. The hem is made of a wider square piece which was folded with framilon-rubberband before sewing. And the waist is made of a smaller piece. It was quite easy, so just go ahead and give it a try!

      Poista